Return to Tietoa toiminnasta

Norppatoiminta

Mitä on norppatoiminta?

Norppatoiminta on lapsille ja nuorille tarkoitettua snorkkelisukellustoimintaa. Siihen kuuluu uintia, snorkkelisukelluksen monipuolista harjoittelua, hengenpelastusta ja paljon muuta vedessä ja vesillä liikkumiseen liittyvää. Norppatoiminta on pitkälti leikinomaista ja ennen kaikkea kivaa, vaikka laji tarjoaa myös haasteita. Kilpailumahdollisuuksia ovatkin norpparallit, joita sukellusseurat järjestävät yhdessä sukeltajaliiton kanssa kahdesti vuodessa. Myös sukeltajaliiton hyväksymien taitosuoritteiden (esim. Norpan taitorata) tekeminen on mahdollista.

Meidän seurassa

Rauma-Repola Diving Clubissa norppatoimintaa järjestetään 7-15-vuotiaille. Harjoittelemme pienissä, noin 5-10 norpan ryhmissä erilaisia taitoja, esimerkiksi räpyläuintia ja uintitekniikkaa, tajuttoman uimarin kuljettamista, uppokiekkoa ym. Eteenpäin ei mennä kulmat kurtussa jos joskus huvittaakin vain polskia ja leikkiä, sekin on ok.

Pienimpien norppien kanssa harjoitellan ensin perusvälineiden käyttöä, tutustutaan vedessä liikkumiseen ja kehitetään uimataitoa. Pikkuhiljaa siirrytään vaativampiin harjoitteisiin jokaisen norpan oman kehityksen mukaan. Ryhmät ovat pieniä, jotta ohjaajat voivat huomioida jokaisen norpan ja tämän tarpeet yksilöllisesti. Toisten huomioon ottaminen on yksi tärkeimmistä taidoista.

Meidän seurassa kaikki ohjaajat ovat käyneen Nuoren Suomen ja Sukeltajaliiton norppaohjaajakurssin. Meillä kaikki ohjaajat ovat myös olleet itse nuorempina norppia, ja ovat lajista innostuttuaan halunneet jatkaa uusien norppien kanssa. Ohjaajien esittelyt löytyvät ohjaajat-sivulta.

Olemme myös mukana Operaatio Pelisäännöissä. Teemme joka kaudella yhteiset pelisäännöt norppien, ohjaajien ja vanhempien kesken. Näitä sääntöjä noudattamalla norppatoiminta on kivaa ja turvallista kaikille.

 

Haluatko mukaan?

Pääsyvaatimuksena meillä on 7 vuoden ikä, mutta vanhempanakin voi ihan hyvin aloittaa. Aluksi isä tai äiti voi olla norpan mukana harjoituksissa. Uimataitoa pitäsi olla valmiiksi vähintään 25 metriä, sillä meillä ei ole uimakoulutoimintaa.

Norppien vuosimaksuun sisältyy halliranneke. Liittymismaksu uusilta norpilta on hinnaston mukainen kertamaksu. Varusteita voi aluksi lainata seuralta, mutta omat räpylät,maski ja snorkkeli on hyvä hankkia pian. Ohjaajamme opastavat niiden hankkimisessa.

RRDC:n norppien harjoitukset pidetään Tampereen uintikeskuksessa (Kalevan uimahalli) sunnuntaisin klo 9-10. Joskus meillä on myös teoriaopetusta, joka tapahtuu hallilla allasajan jälkeen.

Uusien norppien tai norpaksi haluavien kannattaa ottaa yhteyttä norppavastaavaan. Yhteystiedot löytyvät sivuilta valikosta Yhteystiedot->Hallitus ja toimihenkilöt

 

Permanent link to this article: http://www.rrdc.fi/?page_id=50