Return to Tietoa toiminnasta

Laitesukellus

Laitesukellus

Laitesukellus on mukava harrastus, jonka avulla pääsee tutustumaan upeaan vedenalaiseen maailmaan. RRDC tarjoaa jäsenilleen erilaisia laitesukellustapahtumia, -reissuja ja koulutusta. RRDC järjestää myös laitesukelluskokeiluja, eli introja uusille innokkaille lajista kiinnostuneille.

Laitesukelluskursseista

Laitesukelluskokeilu (sukellusintro)
Laitesukelluskokeilu tutustuttaa kokeilijat sukellusharrastukseen ja antaa heille mahdollisuuden vedenalaisten elämysten kokemiseen turvallisissa olosuhteissa asiantuntevan kouluttajan opastuksella. Kokeilu on vapaaehtoinen. Laitesukelluskokeiluun voivat osallistua kaikki vähintään 12 vuotta täyttäneet lajista kiinnostuneet henkilöt joilla on normaali terveys. Laitesukelluskokeilu ei anna valmiuksia itsenäiseen laitesukelluksen harrastamiseen eikä johda kortitukseen.

Laitesukelluksen peruskurssi

Laitesukelluksen peruskurssilla opetellaan laitesukeltamisen perustiedot ja –taidot, jotka laitesukeltaja tarvitsee sukeltaakseen ohjatusti esim. sukellusseuran leireillä ja sukelluskeskusten järjestämillä retkillä. Kurssin pääpaino on sukeltamisen käytännöllisten perustaitojen opettelussa sekä sukellusturvallisuudessa.
Laitesukelluksen peruskurssi antaa sen hyväksytysti suorittaneelle henkilölle valmiudet suoranoususukellusten tekemiseen enintään 15 metrin syvyyteen, edellyttäen että sukellusolosuhteet ovat vastaavat tai paremmat kuin missä kurssi on järjestetty. Kurssille osallistuminen edellyttää vähintään 12 vuoden ikää. Alle 15-vuotiaat voivat kuitenkin sukeltaa avovedessä ainoastaan täysi-ikäisen laitesukeltajan parina. Kurssin läpäissyt oppilas saa kansainvälisesti hyväksytyn kortin (NAUI Scuba Diver/CMAS P1), joka on voimassa ikuisesti.

Laitesukelluksen jatkokurssi

Laitesukelluksen jatkokurssilla opetellaan lisää laitesukeltamisen tietoja ja taitoja. Jatkokurssin jälkeen osaat huolehtia sukellusparistasi paremmin sekä tiedät miten tehdään turvallinen suoranoususukellus 15–30 m syvyyteen suomalaisissa olosuhteissa. Lisäksi kurssilla käydään läpi esimerkiksi sukellustekniikkaa (nosteenhallinta ja potkutekniikka), pelastamista/pelastautumista, suunnistusta ja yösukeltamista. Kurssin pääsyvaatimuksena on kansainvälisesti hyväksytyn sukelluskoulutusjärjestelmän perustason laitesukelluskortti.

Laitesukelluksen syventävä jatkokurssi

Laitesukelluksen syventävällä jatkokurssilla opetellaan laitesukeltamisen perusteelliset tiedot ja taidot. Kurssin käyneellä oppilaalla on laaja näkemys laitesukeltamisesta ja siihen liittyvistä asioista, kuten sukellusten/tapahtumien järjestämisestä ja johtamisesta, itse laitesukeltamisesta, turvallisuudesta sekä koulutuksen ja jatkuvan harjoittelun tärkeydestä. Kurssi antaa hyvän pohjan sukeltajalle, jonka toiveena on jatkaa kouluttajakoulutukseen. Kurssin pääsyvaatimuksena on CMAS P2- tai NAUI Advanced Scuba Diver –kortti tai vastaava muun kansainvälisesti hyväksytyn koulutusjärjestelmän kortti.

Nitrox1 –kurssi

Nitrox1 –kurssilla opetellaan käyttämään normaalin paineilman sijasta tavallista enemmän happea sisältävää kaasuseosta. Kurssin jälkeen oppilas osaa ja ymmärtää nitroksisukeltamisen hyödyt ja rajoitukset. Kurssin pääsyvaatimuksena on kansainvälisesti hyväksytyn sukelluskoulutusjärjestelmän perustason laitesukelluskortti. Kurssin voi käydä myös peruskurssin yhteydessä.

Muita järjestettäviä kursseja

– Sammakkopotkuklinikka
– Kuivapukukurssi
– Sukellusturvallisuuskurssi (Rescue Diver)
– Jääsukelluskurssi (Sukeltaminen jäätävissä olosuhteissa)
– Lähikouluttajakurssi (Assistant Instructor)

Lisätietoja järjestettävistä kursseista sekä kurssien sisällöstä ja pääsyvaatimuksista voit kysyä seuran koulutusvastaavalta!

[Sukeltajaliitto]

 

Permanent link to this article: http://www.rrdc.fi/?page_id=48